Hellasturnsters pakken twee districtstitels in Amsterdam.
Hellasturnsters pakken twee districtstitels in Amsterdam. (Foto: Hellas Tiel)

Hellasturnsters pakken twee districtstitels in Amsterdam

  Sport

Afgelopen zaterdag zijn de districtskampioenschappen turnen in Amsterdam gehouden. De gymnastiek vereniging uit Tiel was goed vertegenwoordigd in dit sterke deelnemersveld.

Tiel - Bij de pupillen-1 en 2 nationaal 3 stonden maar liefst tien turnsters van Hellas op de wedstrijdvloer. Hellas was de enige club met zoveel finaleplaatsen op dit niveau. Het mag dan ook uniek genoemd worden dat in beide categorieën de districtskampioen door Hellas geleverd werden. Fenne Bransz en Liske van Dijk zijn beide in hun eigen categorie districtskampioen geworden. Liske heeft de titel binnen gehaald door een perfecte wedstrijd te turnen, maar dit was bij Fenne totaal niet het geval. Fenne heeft ondanks de winst, toch een val op rek moeten incasseren en een aftrek van 0,3 neutraal op de vloer door buiten de mat te landen, tijdens de vloeroefening. Liske en Fenne waren niet de enige turnsters van Hellas op het podium. Fiene van Straaten behaalde een keurige bronzen medaille bij de pupillen-1 mede door een prachtige vloeroefening neer te zetten. Nienke van Mourik liet zien weer op de weg terug te zijn na een operatie. Joy van Gestel blinkt uit op rek en sprong, maar liet teveel punten liggen op balk en vloer.
Bij de pupillen-2 turnde Marit Vermeulen ook een dijk van een wedstrijd en bleef maar 0.283 punten verwijderd van de districtstitel. Marit mocht naast Liske op het podium plaatsnemen om het brons in ontvangst te nemen. Jana Rajman (7), Isabelle Biljard (12), Daantje Belgers (14) en Maud Vermaas (22) turnde wisselvallig. Jana en Daantje hebben een keurig programma geturnd. Daantje scoorde op balk een vreemd cijfer wat wel twee hele punten lager lag dan de verwachting. Jana voerde voor het eerst de plus variant als afsprong van de brug. Ze heeft hier heel hard voor getraind om dit doel te behalen. Isabelle en Maud zijn de afgelopen tijd geblesseerd geweest en hebben wat fouten gemaakt in hun programma, wat vooral te wijten is aan stabiliteit.
Hind Hassoun is de enige deelnemer voor Hellas in de jeugd categorie nationaal 4. Hind had niet helemaal haar dag en begon de wedstrijd niet goed op de balk. Op de andere toestellen kon ze de achterstand niet meer ombuigen tot een podiumplaats.

Mila van de Veen en Daniella Mutanga komen samen uit in de juniorklasse. Mila turnde zich in dit sterke deelnemersveld ook naar een podiumplaats toe en mocht het brons in ontvangst nemen. Op sprong en brug turnde ze netjes en stabiele oefeningen, maar op balk en vloer moet de uitvoering nog iets beter worden de komende weken. Daniella heef top vloer en balk hoge waarde in de moeilijkheid, maar zij liet het juist op sprong brug liggen en eindigde naast het podium in de subtop.
De komende weekenden staan de halve finales voor het Nederlands Kampioenschap op de agenda en mogen er vijftien Hellasturnsters gaan strijden voor een plaatsje op het NK.

Meer berichten