De nieuwe trainer van SV Buren, de in Opijnen wonende Hans van Gameren, heeft erg veel zin in de derby's van 2019-2020. (Foto: Regiovoetbal).
De nieuwe trainer van SV Buren, de in Opijnen wonende Hans van Gameren, heeft erg veel zin in de derby's van 2019-2020. (Foto: Regiovoetbal). (Foto: Picasa)

Nieuwe, gedreven trainer bij SV Buren

  Sport

SV Buren heeft onlangs voetbaldier Hans van Gameren (1961) weten te strikken als hoofdtrainer. Met Hans halen de oranje-zwarten een gedreven oefenmeester binnen. "Ik heb een heel erg goed gevoel bij deze club. We waren er snel uit."

Door Arno voor de Poorte

Buren - Hans van Gameren is een Betuwse jongen, geboren en getogen in Waardenburg, waar hij jarenlang voor WNC heeft gespeeld. Hij draagt graag verantwoordelijkheid. Vandaar dat hij al negenentwintig jaar actief is als hoofdtrainer. Buren is de dertiende club waar hij aan de slag gaat. Hans was er dus behoorlijk vroeg bij in de dug-out. Zijn grote inspirator en motivator is altijd de levende voetballegende Wim Mol geweest. "Van hem heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd", vertelt Hans met groot respect. "Mol is mijn stimulator geweest. Zonder hem had ik het nooit zo ver geschopt. Van hem heb ik geleerd dat je als trainer in de groep, maar op het juiste moment boven de groep moet staan." Hans hecht er waarde aan om duidelijkheid te scheppen over de wederzijdse verwachtingen. Spelers horen in zijn beleving precies te weten waar ze aan toe zijn voordat ze binnen de witte lijnen komen. "Wat dat betreft ben ik uit hetzelfde hout gesneden als mijn oud-mentor; die was ook fanatiek en heel duidelijk. Hij hield echter altijd de normen hoog en de waarden in het oog. Ik ben ook zeker van plan om dat bij SV Buren als leidraad te gaan hanteren."

Overgang

Van Gameren is nu trainer/coach bij zaterdag vierdeklasser Kerkwijk. Sinds zijn aanstelling heeft de trainer veel wedstrijden van Buren bezocht om zich een beeld te vormen van het spelersmateriaal en de mogelijkheden die dat biedt. "Vroeger was het niveau van de zondagclubs, zoals Buren, hoger dan dat van de clubs die op zaterdag speelden. Dat is nu ongeveer gelijk. Dat komt omdat er meer mobiliteit onder de spelers is. Ik denk dat mijn overgang soepeltjes gaat verlopen." Over de doelstellingen kan Hans over een paar maanden duidelijkheid bieden. Hij heeft ideeën genoeg. Die zijn mede afhankelijk van de spelers die komen opdagen na de zomerstop en de oefencampagne die daarop volgt. "Het is in eerste instantie belangrijk dat de neuzen dezelfde kant op wijzen. De rest is nog effe koffiedik kijken." Van Gameren staat wel voor aanvallend voetbal. Hij verliest liever met 7-5 dan dat hij met zijn team verdedigend met 1-0 de pottenbak ingaat. "Iedereen in de vierde klasse is aan elkaar gewaagd. De teams met de meeste flair en lef gaan voor het kampioenschap. Die komen bovendrijven. Het liefst ga ik iedere wedstrijd vol gas voor drie punten, uitgaande van eigen kracht." Van belang is dat de spelers hiervoor tot op het bot gemotiveerd zijn. Daarover zegt Hans: "Als ik scherp ben, dan pikken de jongens dat vanzelf op. Ik verg veel van mezelf en ook veel van de groep. Ik geef altijd vol gas." De trainer vindt dat 'het best af en toe pijn mag doen'. "Heerlijk als je door diep te gaan extra punten pakt. 'Haal het maximale uit jezelf' is mijn motto."

Meer berichten