De nieuwe versterkingen aan de huidige selectie van TEC zijn gepresenteerd.
De nieuwe versterkingen aan de huidige selectie van TEC zijn gepresenteerd. (Foto: )

Zeven nieuwe aanwinsten voor TEC: waaronder drie oud-profs

  Sport

De nieuwe versterkingen aan de huidige selectie van TEC zijn gepresenteerd. Voor het komende seizoen heeft TEC de selectie versterkt met Maikel Verkoelen, Koen van der Biezen, Jesse Dibbets, Aria Hashemi, Rene Osei Kofi, Jan Schimmel en Dyon Hermanus.

Tiel - Met de komst van Maikel Verkoelen (27), Koen van der Biezen (33) en Rene Osei Kofi (27) kan TEC rekenen op veel ervaring. Verkoelen komt momenteel in de Eerste Divisie uit voor Helmond Sport, waar hij al sinds 2016 speelt. Tot de tweede helft van het seizoen was de centrale verdediger verhuurd aan Top OSS, maar in januari keerde Verkoelen weer terug bij Helmond Sport. Verkoelen speelde eerder ook voor RKC Waalwijk, Jong PSV, FC Eindhoven en het Duitse Sportfeunde Siegen.

Koen van der Biezen speelt momenteel bij Top Oss, waar zijn contract aan het einde van dit seizoen afloopt. Deze spits was eerder al doeltreffend voor onder meer Kalsruher SC, Arminia Bielefeld en SC Paderborn in de tweede en derde Bundeliga, FC Den Bosch, Go Ahead Eagles en het Poolse Cracovia Kraków.

Rene Osei Kofi speelde als verdediger onder andere voor Ajax, Telstar en Haaglandia en voor enkele clubs in het buitenland. Zo liep hij in Engeland stage bij Birmingham City en Crystal Palace FC, maar speelde hij ook in Spanje, Macedonië en op Cyprus.

Al eerder dit seizoen versterkte TEC zich met de keepers Jan Schimmel, afkomstig van FC Lienden en vanaf januari speelgerechtigd bij TEC en Aria Hashemi, de huidige keeper van Jong NEC. Ook Jesse Dibbets van Rosmalen werd al eerder vastgelegd. Deze 25-jarige Bossche aanvaller speelde in het verleden naast OJC Rosmalen ook bij FC Den Bosch en NEC. Vanuit de jeugd van TEC wordt de selectie versterkt met Dyon Hermanus. Hermanus speelde eerder bij de jeugd van OJC Rosmalen en kwam vorig jaar over naar TEC en debuteerde daar bij het eerste.

Vanuit de huidige selectie hebben verschillende spelers aangeven bij TEC te blijven. Daan Disveld, Migiel Zeller, Obi Onyeike, Gregory Viereck, David Felipe Lavín Vázquez, Emre Gurguoglu, Nick Hak, Wimilio Vink, Matthieu van den Assem en Mathijs van Gessel hebben hun verblijf bij TEC verlengd.

Gery Vink en Don Bosman, technische commissie TEC 1 zijn nog met verschillende spelers van de huidige selectie in gesprek. De verwachting is dat TEC en deze spelers binnenkort eveneens tot overeenstemming komen. Ook zijn er nog een aantal gesprekken gaande over enkele versterkingen op bepaalde posities. Meer helderheid hierover volgt binnenkort.

Meer berichten