Soraya van Hees in actie
Soraya van Hees in actie (Foto: Henk Versteeg)

Weirijders warme zich op voor NK NFF

  Sport

Traditiegetrouw staat het pinksterweekend in het teken van het Nederlands Kampioenschap. Dit jaar hadden onze sportvrienden van the Whoopers te Berlicum de organisatie in handen van dit prachtige evenement.

Tiel - Op zaterdag 8 juni werd daar een plaatsingswedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd lijkt op een Provinciaal Kampioenschap alleen de resultaten kunnen bepalend zijn voor de startplekken op het NK die op maandag verreden wordt. Reden genoeg om aan deze wedstrijd deel te nemen.

14 Weirijders verschenen aan de start van deze wedstrijd. Voor de leeftijdsindeling is het doorslaggevend hoe oud je bent op 1 juli. Voor een aantal rijders betekende dit in een leeftijdsklasse ouder starten.

Het waaide erg hard op deze dag. Mede hierdoor waren er behoorlijk wat valpartijen. Waar een aantal Weirijders hinder van ondervonden. Zo Kwam Britt Coenmans lelijk ten val, waardoor ze haar NK op maandag moest missen. Thijs Wiersma viel, bezeerde zich en wist zich hierdoor niet te plaatsen voor de finale en ook Carlos van Hees was betrokken bij een valpartij, gelukkig wist hij zich wel te plaatsen voor de finale.

Cruisers 16- 30 mannen: Dustin Eijndhoven 3e

Jongens 5 en 6 jaar:        Naud van Meenen 6e en Ruben Lodder 7e

Jongens 7 jaar:                 Finn Fleuren 4e

Jongens 9 jaar:                 Milan Lodder 7e

Jongens 11 jaar:         Merijn van Lith 5e

Jongens 15 jaar:         Ingar van der Kamp 7e

Jongens 16-17 jaar:        Carlos van Hees 4e

Meisjes 16 jaar en ouder: Soraya van Hees 1e

Merijn van Lith en Thijs Wiersma kwamen beiden ook uit in de promotieklasse jeugd van 2018/2019. Thijs behaalde een mooie 17e plaats in de eindklassering en Merijn kan tevreden zijn met een 5e plaats. Zij kunnen terug kijken op een geslaagde competitie.

Meer berichten