Dorus Brink in actie op NK
Dorus Brink in actie op NK (Foto: Patrick Janssen PeeJee Media)

Weirijder Dorus Brink Europees Kampioen

  Sport

In het weekend van 12 t/m 14 juli werd het Europees Kampioenschap BMX verreden in Valmiera. 5 Weirijders reisden naar Letland om deel te nemen aan de wedstrijd. 2 rijders reden een dubbele wedstrijd, door zowel met de cruiser als de 20”fiest aan de wedstrijd mee te doen.

Tiel - Vrijdag verschenen de cruisers aan de start. Dorus Brink (cruisers 40-44 jaar) wist een week geleden zijn Nederlandse titel te prolongeren. Ook in Valmiera wist hij de andere rijders achter zich te laten en pakte net als in 2018 de Europese titel.

Soraya van Hees reed bij de cruiser Women 17-39 een sterke wedstrijd. Zij wist als 2e te finishen en mocht het zilver mee naar huis nemen.

Op zondag verschenen naast Dorus en Soraya, ook Jaymio Brink, Jimmy Jansen en Laura Vaesen aan de start. Jimmy reed alleen manches. Laura wist zich te plaatsen voor de halve finale waar ze genoegen moest nemen met een 8e plaats.

Jaymio, Soraya en Dorus bereikte de finale. Jaymio en Soraya mochten zelfs eremetaal in ontvangst nemen.

Dorus kwam uit bij de Men 25+ waar hij als 5e finishte.

Jaymio wist zich te plaatsen voor de finale van de Boys 15 jaar. En Soraya plaatste zich voor de finale van de Women 25+. Beiden trapten zich naar een tweede plek. En mocht plaats nemen op het podium om het zilver in ontvangst te nemen.

Gefeliciteerd allemaal.

Aankomende week is het WK in Zolder, waar de Weirijders in 2015 ook al eens succesvol waren.

Brink is op gouden koers! Kan hij in Zolder zijn derde titel van deze maand pakken?

Meer berichten