Selectie Tiel'72 2019-2020.
Selectie Tiel'72 2019-2020. (Foto: Tiel '72)

Trainerstrio Tiel '72 mikt op top vier in tweede klasse

  Sport

Hoewel de competitie al begonnen is, staat aanstaande zaterdag pas de eerste wedstrijd voor de selectie van Tiel’72 op het programma. Een mooi moment om bij te praten met de drie trainers: Mathijs Ramaker, Hielke de Rooij en André Kuipers.

Tiel - Tiel ’72 1 speelt dit jaar zowel op het veld als in de zaal in de tweede klasse nadat ze vorig jaar kampioen werden op het veld en in de zaal promotie behaalde met de tweede plaats. ,,Ik heb er zin in”, aldus Ramaker. ,,We gaan er vol tegenaan. Ik vind onze tweede klasse een zware poule, maar we zijn sowieso een klasse beter dan vorig jaar. Dat biedt perspectief en voor ons is het handhaving het doel.” Er is ook nog een wisseling in de selectie: ,,Een kleine verandering: Thomas van der Wal is terug van weggeweest.”

Iedere dinsdag is het trainerstrio compleet. Kuipers geeft onder andere de selectie training op die avond. ,,Ik ben erg benieuwd waar de lat ligt van deze leergierige groep, ze hebben zoveel in hun mars. Individueel en als team nog genoeg om mee bezig te gaan dit jaar en dan zien we wel waar dat goed voor gaat zijn”, aldus Kuipers.

Ook Tiel ’72 2 speelt dit seizoen in de tweede klasse na het dubbele kampioenschap in de derde klasse vorig jaar. Volgens De Rooij zijn ze er klaar voor: ''Jacoline Monhemius is doorgestroomd vanuit de A-junioren en verder zijn Romanja van den Berg en Ron Quint het tweede komen versterken. We hebben een prima voorbereiding gehad met deze groep en we zijn er klaar voor om goed voor de dag te komen in de tweede klasse.”

Aanstaande zaterdag speelt de selectie tegen Fiducia in Vleuten. Tiel 2 start om 14.10 uur en Tiel 1 om 15.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden