Tiel '72 1
Tiel '72 1 (Foto: Tiel '72 )

Tiel '72 pakt eerste punten in de tweede klasse

  Sport

Het beloofde een mooie avond te worden dinsdagavond. Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste, zette het tweede een mooie overwinning neer. Al tijdens die wedstrijd werd duidelijk dat het eerste een fysiek zware wedstrijd te wachten stond.

Tiel - In een iets andere opstelling ging Tiel’72 1 goed fel van start. Mariska Kocken opende het scoren en zo bleven we scoren tot een 3-0 voorsprong. Een mooie voorsprong, die Tiel ook niet meer weg zou geven. Door het verdedigend goed dicht te houden had de tegenstander het erg lastig om tot scoren te komen en bleef Luno achter de feiten aan lopen. Ze kwamen niet dichterbij dan twee punten verschil. Ook al maakte Tiel hier en daar een klein foutje, de ploeg wist zich direct te herstellen. De ene na de andere mooie kans volgde, waardoor Tiel steeds verder uitliep. Zo stond er uiteindelijk een tussenstand van 11-7 bij rust op het scorebord.

In de rust kreeg de ploeg van trainer Mathijs Ramaker te horen dat het verdedigend goed stond, maar dat er aanvallend nog best een tandje bij kon zetten. Het advies was de eerste kans iets langer uit te stellen en de aanval goed op te zetten. Dit advies werd goed opgevolgd, waardoor Tiel weer verder kon, waar het gebleven was: scoren. Met name het reboundwerk van Pascal van der Lans en Kalijn Boneschansker was hierin erg belangrijk!

De laatste 10 minuten kwam Sierd Hettema nog in het veld voor Stanly Kool en viel ook Luc van Harten nog in voor Thomas van der Wal. Alle pijlen waren gericht op Van Harten om nog een doelpuntje te maken, maar dit mocht helaas niet baten. Na het laatste fluitsignaal stond er een mooie 20-12 op het scorebord.

KVZ

Voor Tiel ’72 was dit een goede wedstrijd om op terug te kijken, en ook meteen weer vooruit te kijken naar de volgende tegenstander van aanstaande zaterdag: KVZ. Zij staan na twee wedstrijden met vier punten boven, samen met Fiducia. Dit zal dan ook een geduchte tegenstander worden. Terugkijkend op deze wedstrijd kan het niet anders dan een mooie pot worden!

Doelpuntenmakers: Damian Vos 4, Jennifer van den Eshof 4, Pascal van der Lans 3, Thomas van der Wal 3, Mariska Kocken 2, Silvia de Haas 2, Stanly Kool 1, Kalijn Boneschansker 1.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten