DOS-turnster Kirsten Eerbeek zorgt voor een sterke start van het seizoen door bij de senioren de bronzen plak te winnen. Ook haar jongere zusje Nicolien deelt in de vreugde. (foto: Manuela van Biesbergen)
DOS-turnster Kirsten Eerbeek zorgt voor een sterke start van het seizoen door bij de senioren de bronzen plak te winnen. Ook haar jongere zusje Nicolien deelt in de vreugde. (foto: Manuela van Biesbergen)

Kirsten op podium bij Keistad Turntoernooi

  Sport

De zes deelneemsters tellende equipe van DOS Sportief heeft op het Keistad Turntoernooi het nieuwe jaar uitstekend ingezet.

Eck en Wiel - Er waren in Amersfoort meerdere goede prestaties te noteren met als mooi toetje de bronzen medaille van Kirsten Eerbeek bij de senioren in de vierde divisie. Zij eiste de extra medaille op, die de organisatie toebedeelde aan de vierde geplaatste in het eindklassement. De Eck en Wielse club nam eerder ook al eens deel aan dit groots opgezette toernooi.Daarin debuteerde Kirsten Eerbeek niet alleen met eremetaal, maar ook met gave oefeningen. Haar jongere clubgenootjes deden lange tijd goed mee, maar hadden zo hier en daar ook pure pech. Zoals Britt Verhoeks bij de categorie pupil in de vierde divisie. Door een onbedoelde vergissing in de samenstelling liep zij onnodige aftrek op en bleef steken op de tiende plaats.
Coach Manuela van Biesbergen legde sportief de schuld bij haar zelf. ’’Gewoon jammer, maar een menselijke fout. Natuurlijk gaan we er wat aan doen’’. De trainster wilde daarbij niet voorbij gaan aan de hoopgevende resultaten over de gehele linie. ’’Daar kunnen we zeker mee verder. Bovendien hebben we op het toernooi ook nog eens veel plezier beleefd’’, zo concludeerde zij. Van Biesbergen betrok in haar visie duidelijk de uitstekende assistentie van Joyce Verhoeks.
In de categorie pupil van de vierde divisie werd Nikki van Apeldoorn achttiende. In de vijfde divisie bereikte Britte van Buuren bij de jeugdturnsters een negende plaats, finishte NicolienEerbeek in de klasse pupil als zevende en Evelien Rademaker als veertiende.


 

Meer berichten