vlnr Daniël van Beekhuizen, Vera Wouters, Marlène van Overbeek, Rolf Driessen en onderin: Bianca de Vree en Matthijs Heeremans
vlnr Daniël van Beekhuizen, Vera Wouters, Marlène van Overbeek, Rolf Driessen en onderin: Bianca de Vree en Matthijs Heeremans (Foto: Olga van den Berg)

Thiela 3 wordt kampioen!

  Sport

Tiel - Badmintonclub Thiela vierde 19 januari 2020 een feestje in de Westroyenhal in Tiel. De Westroyenhal is al jaren de vaste thuisbasis van alle Thiela-spelers. Het kwam team 3 daarom helemaal niet slecht uit dat hun concurrent vorige week ineens met 8-0 won, zodat ze in de Galgenwaard in Utrecht nog geen kampioen konden worden.
Deze week mochten ze thuis tegen deze nummer 2 om de laatste punten voor kampioenschap binnen te halen. Aan 3 wedstrijden had team 3 al genoeg.
De herendubbel van Rolf Driessen en Daniël van Beekhuizen tegen Utrechtenaren Joost Berkvens en Oswin Carboex begon echter heel spannend, doordat de 1e game verloren ging. Of het nu de zenuwen waren of de mannen om 10 uur 's ochtends nog even wakker moesten worden weten we niet.. Het feit is dat de 2e en 3e game soepel werden gewonnen, dus het eerste punt binnen was.
Bij de dames ging de strijd ook gelijk op, maar door een goede start stonden Vera Wouters en Marlène van Overbeek wel continu een beetje voor op Imre Koole en Linda de Veen. Zij wonnen de 1e game goed, maar gingen in de 2e game wat moeilijker van start. Toch pakten de Tielse dames in een gelijkopgaande spannende strijd ook de 2e game met 22-20.
Nu rustte een zware last op de nog 17-jarige Daniël van Beekhuizen om het 3e verlossende punt te maken. Hier kon hij goed mee overweg, want in 2 games was hij tegenstander Joost Berkvens de baas. Bianca de Vree tegen Els Neele en Matthijs Heeremans tegen Pritam Pai wonnen hun enkels overtuigend in 2 games. Marlène van Overbeek moest helaas wel in een spannende enkel het onderspit delven tegen Imre Koole. Imre nam hiermee revanche voor de uiterst spannende enkel een paar maanden terug bij hun in Utrecht, waar Marlène wel had gewonnen.
Uiteindelijk werd het 7-1, omdat de mixen van Rolf Driessen en Vera Wouters en van Matthijs Heeremans en Bianca de Vree werden gewonnen. Kampioenschap en de overwinning kon gevierd worden met een heerlijk stuk welverdiende taart!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden