Logo zakengidstiel.nl


<p>Wethouder Karl Maier en de Burense ondernemer Jurgen Friedrichs voor het gemeentehuis van Buren in Maurik.</p>

Wethouder Karl Maier en de Burense ondernemer Jurgen Friedrichs voor het gemeentehuis van Buren in Maurik.

(Foto: Arno voor de Poorte)

Buren biedt ondernemers coronahulp

  Zakelijk

De gemeente Buren biedt door de coronacrisis getroffen ondernemers ondersteuning op het zakelijke vlak. Wethouder Karl Maier: “We maken ons zorgen over de groep zzp’ers. Die dreigt tussen de wal en het schip te geraken.”

Maurik/Buren - Wethouder Karl Maier van de gemeente Buren heeft speciale aandacht alle ondernemers die door de coronacrisis zijn getroffen in hun bestaanszekerheid. “Dat doen we op allerlei vlakken, maar in eerste instantie voor alle regelingen waar ze gebruik van kunnen maken. Vaak geldt dit niet voor zzp’ers, want die hebben bijvoorbeeld nog een partner die meewerkt. Daarom hebben we daar extra aandacht voor. Als alle maatregelen straks nog verder versoepeld zijn, dan krijgen zij het nog moeilijker.” De gemeente besteedt dit uit aan specialisten. Deze zijn op de hoogte van alle mogelijkheden die er zijn voor ondernemers. “Zij kijken naar een andere invulling van het ondernemerschap, een ander verdienmodel of de keuze te maken om in loondienst te gaan.” Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf behartigt de belangen van de zzp’ers die zich aanmelden. “Veel eenpitters zijn niet aangesloten bij een branchevereniging. Daarom is het goed dat ondernemers met zo’n partij aan de slag kunnen.”

Beroep

Ondernemer Jurgen Friedrichs (53) van Friedrichs Tekst en Advies uit Buren heeft ervoor gekozen om een beroep te doen op de steunmaatregelen van de gemeente Buren. Aan het begin van de crisis, nu ruim een jaar geleden, is hij meteen in de actiestand gekomen. “Uit beroepsmatige nieuwsgierigheid heb ik gekeken hoe de steunpakketten eruitzagen. Die doorgronden was best lastig,” erkent de ondernemer. “Daarom ben ik blij met de doorverwijzing naar ‘Over Rood’. Dit is een club die zzp’ers begeleidt naar een financieel gezonde toekomst. Zij zijn heel goed in staat om te klankborden over waar ik nu sta als ondernemer.” Voor Jurgen betekent dit een frisse blik en er ‘even tussen uit’. De TOZO-regeling biedt Jurgen te weinig armslag om te investeren in zijn bedrijf. “Wel heb ik via de gemeente een cursus gevolgd: WordPress. In dit systeem heb ik naast tekst foto’s en grafieken leren plaatsen.” Overigens is het onzeker wanneer alle regelingen, dus ook deze, aflopen. Het verbaast Jurgen echt dat er zo weinig mensen een beroep doen op dit steunpakket van de gemeente. “Deze kansen gaan straks voorbij. En voor die € 20,- eigen bijdrage per maand aan Over Rood hoef je het echt niet te laten. Bovendien loopt die in de kosten van je onderneming mee.” De Burense ondernemer is blij met het netwerk van Over Rood. “Dat is heel interessant om je contacten mee uit te breiden. Na corona wil ik goed kunnen herstarten. Dit heeft me op een prettige manier gedwongen om me opnieuw te bezinnen op waar ik nu sta en waar ik naartoe wil.” Jurgen vindt het een goede zaak van de gemeente dat deze dit zo snel heeft weten op te zetten. “Ik heb de indruk dat het college zich beraadt op vervolgsteun.”

Arno voor de Poorte

“De regeling werkt voor mij echt lekker verfrissend”

Meer berichten