Software bedrijf Peercode uit Geldermalsen naar New York

  Zakelijk
Software ontwikkelaars van Peercode Joachim Jansen en Teun Klijn tijdens hun trip in New York
Software ontwikkelaars van Peercode Joachim Jansen en Teun Klijn tijdens hun trip in New York (Foto: Govert de Vries)

Geldermalsen - Softwareontwikkelaar Peercode uit Geldermalsen gaat een mobiele app voor patiënten ontwikkelen voor een grote Amerikaanse farmaceut. Eind juli zijn daarom drie medewerkers van Peercode naar New York afgereisd. Het doel was om het project te starten met een workshop voor het gehele internationale team dat dit belangrijke project gaat realiseren.

Al bijna 20 jaar bedenkt en ontwikkelt Peercode innovatieve software-oplossingen. In eerste instantie vertaalde dit zich voornamelijk in producten op het gebied van sport en gezondheid. Voorbeelden daarvan zijn MyAsics.com voor Asics (destijds ’s werelds grootste online hardloop-community) en diensten voor de Brandweer (aanstellingskeuring) en de ArboUnie (Preventieve Gezondheidsonderzoeken). De afgelopen jaren zijn daar echter ook steeds meer medische projecten en opdrachtgevers bijgekomen. Bijvoorbeeld op het gebied van reuma, astma, longziekten en allergieën.

De app die voor de Amerikaanse farmaceut wordt ontwikkeld helpt patiënten die een bepaalde huidziekte hebben om een gezondere en actievere levensstijl te adopteren. Met name door voldoende te bewegen en het aanpassen van hun voeding. Verder kunnen patiënten hun ziekteactiviteit heel precies bijhouden (onder andere door foto’s te nemen) en delen met hun arts. De arts kan hierdoor veel beter en sneller de medicatie van de patiënten aanpassen.

Govert de Vries, directeur en oprichter van Peercode, is enthousiast over de stap naar de USA: “Het is een uitdaging om ook voor de Amerikaanse markt apps te ontwikkelen. Dat brengt hele nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo krijg je te maken met nieuwe specifieke regelgeving van de Amerikaanse FDA, oftewel de Food and Drug Administration, het Agentschap dat kwaliteit van Voedsel en Medicijnen controleert. Je merkt dat farmaceuten graag willen dat hun medicatie maximale impact heeft. Therapietrouw, dus het innemen van medicijnen door patiënten zoals is voorgeschreven door hun arts, is een van de grootste problemen. Wij kunnen daarbij helpen.”

De softwareontwikkelaar uit Geldermalsen is voorlopig nog niet klaar in het medische domein. Collega Teun Klijn: “Er liggen enorme kansen voor apps die zich richten op specifieke patïentengroepen in de zorg. Veel aandoeningen zijn door de medische vooruitgang chronisch van aard geworden. Daarbij is de levensstijl van patiënten van grote invloed en liggen er enorme kansen voor software die het gedrag van patiënten beïnvloedt.”

Collega Joachim Jansen merkt op dat het vinden van goede software ontwikkelaars momenteel lastig is. Op de vraag waarom die voor Peercode kiezen geeft Jansen aan: “Ze werken graag in kleine teams, willen impact maken, willen blijven leren, willen werken voor hele grote organisaties maar ook voor start-ups en vinden het gaaf dat Peercode ook eigen diensten ontwikkelt. We hebben altijd ruimte voor goede software ontwikkelaars.”

Meer berichten